Εργαστήριο Πληροφορικής

Το εργαστήριο πληροφορικής του Πυθαγορείου Γενικού Λυκείου Σάμου στεγάζεται στον 1ο όροφο του σχολικού κτιρίου και σήμερα αποτελείται από 12 σταθμούς εργασίας για τους μαθητές και έναν σταθμό εργασίας για τον καθηγητή.

Η λειτουργία του εργαστηρίου του σχολείου ξεκινά το σχολικό έτος 1995-1996, όταν το εργαστήριο ανήκε στο Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο της Σάμου, και συγκεκριμένα στις 22/12/1995 οπότε και έγινε η προμήθεια των πρώτων πέντε σταθμών εργασίας για τους μαθητές και ένός για τον καθηγητή. Μάρτυρας του γεγονότος αυτού αποτελεί το βιβλίο υλικού του σχολείου όπου καταγράφονται πέντε υπολογιστές Pentium 75MHz και ένας Pentium 120MHz.

book_SEPEHY_1stPage

Φυσικά, από τότε μπήκε πολύ νερό στο αυλάκι, έγιναν πολλές αλλαγές υλικού, το εργαστήριο μετεγκαταστάθηκε στο νέο κτίριο του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείο και νυν Γενικού Λυκείου, οι αρχικοί υπολογιστές αντικαταστάθηκαν και προμηθεύτηκε επιπλέον εξοπλισμός. Κυριότερη αλλαγή είναι αυτή που έγινε την 1/6/2001, με την προμήθεια μέσω του Υπουργείου Παιδείας από την εταιρεία InfoQuest και την εγκατάσταση 12 ολοκαίνουριων για εκείνη την εποχή Η/Υ "Quest-XPAND με επεξεργαστή Pentium III στα 733 MHz με keyboard και mouse". Με την σύμβαση εκείνη αποκτήθηκαν επίσης δομημένη καλωδίωση για το εργαστήριο, 12 οθόνες QAS 1570 TCO 95, ένας εκτυπωτής Xerox DocuPrint P1210 και ένας σαρωτής HP Scanjet 6300c που συνεχίζουν να υπάρχουν και να λειτουργούν μέχρι και σήμερα.

Οι δέκα από τους υπολογιστές που υπάρχουν σήμερα στο εργαστήριο αποκτήθηκαν την σχολική χρονιά 2007-2008 και αποτελούνται από επεξεργαστής Intel Pentium D 2,66GHz, μνήμη RAM 512MB, σκληρός δίσκος WD 80GB, DVD-ROM LG και λειτουργικό σύστημα Windows XP Professional SP3. Η πιο πρόσφατη σημαντική αλλαγή του εξοπλισμού του εργαστηρίου έγινε τη σχολική χρονιά 2010-2011 και αφορά την απόκτηση δύο υπολογιστών με επεξεργαστή Intel Core 2 Duo E7500 2,93GHz, μνήμη RAM 2GB και λειτουργικό σύστημα Windows XP Home.

Όλοι οι υπολογιστές του εργαστηρίου έχουν, φυσικά, ηχεία και μικρόφωνο. Το εργαστήριο διαθέτει επίσης έναν βιντεοπροβολέα Epson EB-W7, μια web camera Logitech HDWebcam C270, ασύρματο Wi-Fi Access Point και άλλο λιγότερο σημαντικό εξοπλισμό.

 Το εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου χρησιμοποιείται κυρίως για την διδασκαλία των μαθημάτων πληροφορικής (Εφαρμογές Πληροφορικής, Εφαρμογές Υπολογιστών και Πολυμέσα-Δίκτυα). Οι υπολογιστές του εργαστηρίου έχουν εγκατεστημένα πλήθος προγραμμάτων για την διδασκαλία των μαθητών και τη δημιουργία εργασιών όπως Micorosoft Office, Open Office, Audacity, GIMP, Windows Movie MakerWaxWink, Γλωσσομάθεια, Scratch και άλλα.

Φωτογραφίες από το εργαστήριο πληροφορικής και τους μαθητές που κάνουν μαθήματα σε αυτό μπορείτε να δείτε στo άλμπουμ Πληροφορική.