Γενικά

Διαδημοτικό Πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών του «Πυθαγορείου» Γενικού Λυκείου Σάμου και του Alexander- von- Humboldt Gymnasium, με την ονομασία: «Unser Leben mit der Ressource Wasser, Teil 2 – Η ζωή μας με το νερό των πόρων, μέρος 2

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο μέρος του διαδημοτικού προγράμματος ( Δήμος Ανατολικής Σάμου και Δήμος Greifswald Γερμανίας ) ανταλλαγής μαθητών του «Πυθαγορείου» Γενικού Λυκείου Σάμου και του Alexander- von- Humboldt Gymnasium, με την ονομασία: «Unser Leben mit der Ressource Wasser, Teil 2 – Η ζωή μας με το νερό των πόρων, μέρος 2» που πραγματοποιήθηκε 13- 19 Σεπτεμβρίου στο Greifswald.

Επισκεφτήκαμε το σχολείο όπου μας υποδέχτηκε ο Διευθυντής και το προσωπικό καθώς και πλήθος μαθητών και φυτέψαμε το Δέντρο της Ελληνογερμανικής φιλίας στο κέντρο της πόλης ( οξιά) παρουσία του Δημάρχου κου Fassbinder ο οποίος ακολούθως μας υποδέχτηκε στο Δημαρχείο. Ακολούθησαν, τις επόμενες μέρες, επισκέψεις στο γειτονικό Stralsund και στο Ozeaneum – ένα από τα τρία μεγαλύτερα ενυδρεία του είδους του στη Γερμανία, με έμφαση στη βιοποικιλότητα της Βαλτικής- και στο νησί Rugen, το μεγαλύτερο νησί της Γερμανίας, όπου περπατήσαμε μέσα σε δάσος οξιάς, επισκεφτήκαμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Jasmund National Park, περάσαμε στιγμές χαλάρωσης στο θεματικό χωριό μαρμελάδας φράουλας Karls Erlebnis και βρεθήκαμε στην Prora, το κτηριακό συγκρότημα – θέρετρο των 4,5 χλμ. της Βαλτικής, κατασκευασμένο από τους Ναζί, από την παραλία του οποίου συλλέξαμε δείγματα νερού για την εργασία μεταξύ των σχολείων μας. Απολαύσαμε την Κυριακή μας με τις οικογένειες που μας φιλοξένισαν και τις μέρες που ακολόυθησαν επισκεφτήκαμε εργαστήριο Printing και τυπώσαμε σχέδια μας. Την τελευταία μέρα ολοκληρώσαμε το project και γράψαμε εργασίες στα Γερμανικά και στα Αγγλικά. Μας αποχαιρέτησαν φίλοι πια, οι οικογένειες και οι καθηγητές με την υπόσχεση να ξαναβρεθούμε! Επιστρέψαμε γεμάτοι εικόνες, εμπειρίες, αναμνήσεις, φιλίες και θετική ενέργεια.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Ανατολικής Σάμου για την πραγματοποίηση του Project για μία ακόμη φορά, καθώς και το Ελληνογερμανικό Ινστιτούτο. Από τον Δήμο Σάμου μας συνόδεψαν οι κυρίες Τσερέ Ζωή ( εκρόσωπος του Δημάρχου) και Τσερέ Ευαγγελία (υπεύθυνη του προγράμματος).

Ραντεβού τη νέα χρονιά με καινούριους μαθητές!

382774070 329159906460031 8631663484215301459 n